Vraag: wie wil zaterdag 27 juni mee naar de (gratis) open dag van viltkunstenares Claudy Jongstra

Claudy Jongstra woont en werkt in Spannum als viltkunstenares. Zaterdag heeft zij open huis i.v.m. de Hoofd-Hart-Dag van de Triodos Bank. Claudy vertelt je alles over het viltproces en je kunt het zelf ervaren tijdens workshops minerale verf maken, spinnen en kaarden.

Al zo’n 20 jaar houdt Studio Claudy Jongstra zich bezig met het ontwerpen en vervaardigen van textiele werken in de gebouwde omgeving. Zij richt zich daarbij vooral op openbare gebouwen in de zorg, universiteiten, bibliotheken, musea en particuliere opdrachtgevers.
In haar werk combineert Claudy duurzaamheid, traditionele ambachten en de kunsten op een uniek wijze. De wol voor het vilt komt van haar eigen schapen en Jongstra gebruikt natuurlijke kleurstoffen, afkomstig van zelf geteelde inheemse verfplanten. Daarnaast houdt zij bijen en een eigen proeftuin met traditionele verfplanten om de biodiversiteit in het landschap te stimuleren.
“Mijn werk staat nooit op zichzelf. Het maakt verbinding met gebouwen waarvoor ik het ontwerp en wil iets losmaken bij de mensen in die gebouwen.”
http://www.claudyjongstra.com/

LETS-deelnemer 16