Handleiding Cyclos

Wat is Cyclos

cropped-LETS-Drachten-logo-kleur.pngCyclos is een systeem speciaal gemaakt voor LETS-ruilkringen. Je eigen giro en marktplaats oprichten met makkelijke nieuwe internetsoftware.

Zelf advertenties op internet zetten, uitwisseling van diensten zelf verrekenen: de nieuwe Cyclos internetsoftware brengt deze mogelijkheden onder handbereik van iedere ruilkring.

Voordelen van Cyclos
  • Mensen die deze moderne vorm van burenhulp willen starten, kunnen dat vanaf nu veel makkelijker doen
  • Nieuwe doelgroepen worden bereikt en daarmee ontstaat een grotere variatie in het aanbod
  • Grotere betrouwbaarheid van het systeem door het gebruik van referenties
  • Er gaat minder tijd verloren aan administratieve rompslomp, zodat er voor de kerngroep gelegenheid is om nieuwe leden te werven of om meer activiteiten rond een LETS-ruilkring te organiseren
Hoe werkt het?

Deelnemers krijgen een eigen inlog voor een apart deel van de website van hun ruilkring. Ze hebben daarmee een eigen ruimte voor hun boekhouding en hebben zo op ieder moment inzicht in eigen tegoed of tekort. Bovendien kunnen punten of ruileenheden op eigen rekening af- of bijgeschreven worden.

Met Cyclos kan ieder lid voor iedereen zichtbaar referenties of beoordelingen over een ander lid in het systeem invoeren. Dus als je met iemand gaat handelen, weet je dat je met een betrouwbare partner te doen hebt.

Handleiding Cyclos

Klik hieronder voor de handleiding in pdf-formaat: